#ahistaa

alkuunhttp://ahistaa.tumblr.com/

Tekijä: Kris
Tyyppi: strippisarjakuva
Kieli: suomi
Aloitettu: 2014
Pituus: 80+ strippiä (jatkuu)
Päivitystahti: päivittäin
Genre: huumori
Ikäsuositus: yli 13
Varoitukset: kiroilu, angsti

Blogin aloitusviikon viimeisenä esiteltävänä nettisarjakuvana on vähän uudempi tuttavuus, joka aloitti vasta viime marraskuussa, mutta on erittäin maininnan arvoinen.

Joskus tuntuu siltä että maailma on täynnä pahaa, elämä on paskaa, mistään ei tule mitään ja tekee vaan mieli mennä takaisin sänkyyn ja jäädä sinne odottamaan maailmanloppua. #ahistaa ei välttämättä poista ongelmiasi, mutta tarjoaa vertaistukea.

tumblr_nemjuibmi71u2jwz9o1_1280

Nykyään netissä surffaillessa törmää valitettavan paljon nuoriin ihmisiin, jotka voivat huonosti loputtomien suorituspaineiden alla ja tuntien itsensä epäonnistuneiksi, kun eivät pysty suoriutumaan elämän haasteista kuten kaikki muut. Kun tuntee itsensä maailman surkeimmaksi luuseriksi, on yllättävän huojentavaa huomata, ettei olekaan ainut.

tumblr_nhadz7rjDR1u2jwz9o1_1280

#ahistaa ilmestyy Tumblrissa, missä sitä on helppo reblogata eli jakaa eteenpäin. Tämä mahdollisuus edesauttaa ihmisiä kertomaan omasta ahdistuksentunteestaan kevyen sarjakuvan muodossa sekä tuntemaan yhteenkuuluvuutta muiden sarjakuvaa jakavien ihmisten kanssa, jotka kokevat olevansa samassa tilanteessa.

Stripeistä löytyy myös vähän keveämpiä ahdistuksenaiheita, joihin moni voi samaistua muutenkin, vaikka ei täysipäiväisesti ahdistaisikaan. Useammat stripit käsittelevät ihan perisuomalaisia ongelmia.

tumblr_nhjnmcvW3a1u2jwz9o1_1280tumblr_neoxx5k1Yl1u2jwz9o1_1280Sarjakuvan ainoa hahmo on nimetön ahdistunut pupu. Pupu voivotteleekin muun muassa kavereiden puutetta. Joissain stripeissä ruudun ulkopuolelta tulee kommentteja, mikä kuvastaa sitä joukkoa eri tahoja (perhe, opettajat, virkailijat, netin anonyymit…) jotka eivät usein ymmärrä ahdistusta tai masennusta, vaan patistavat ja jakavat ”avuliaita” neuvoja. Ulkonäöltään pupu on yksinkertainen ja suhteellisen androgyyni hahmo, johon monen on helppo samaistua.

tumblr_nhe3zsqFsQ1u2jwz9o1_1280

Sarjakuvat ovat perinteisen tyylisiä kolmen ruudun mustavalkostrippejä. Ne ovat melko yksinkertaisia, vaikka monessa stripissä vitsi tulee nimenomaan kuvista. Tekstit on tekstattu käsin. Se on selkeää ja helppolukuista. Puhekuplat poikkeavat mukavasti perinteisestä tyylistä. Ruutujen koko ja rajaus eivät paljoa vaihtele, mutta strippisarjiksissa juju onkin usein toistossa.

#ahistaa on söpö ja hauska apu omaan ahdistukseen, oli se sitten väliaikaista tai pitkäkestoista. Sen voi nauttia päivittäisenä annoksena ja on helposti saatavilla netistä, ilman reseptiä.

tumblr_neolopEx2b1u2jwz9o1_1280(Kuvat: http://ahistaa.tumblr.com/ © Kris)

2 vastausta artikkeliin ”#ahistaa

  1. Jes. Just tällästä sivustoa oon kaivannut! :D
    Löytyy kerrankin jtn erilaista luettavaa, kun kaikkien blogaajien listoilla on vaan ne perus eli: surkuhupaisaa, madteaparty ja susi sorakuopassa. yms. :D

  2. Juu, näitä olen oppinut twitterissä seurailemaan. Jotenkin tuo kärjistetty surkeus toisaalta tuntuu todella tutulta, mutta toisaalta näille kyllä hihittelee. Mukavia päivän piristyksiä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *